Doorgaan naar artikel

In de serie "Meet the Legends": Jim Rohn

Jim Rohn, Legend op gebied van persoonlijke ontwikkeling (1930-2009)

In de serie Meet the Legends leggen we kort uit wie onze legends zijn. Wie zijn de mensen waar wij van leren en die ons verder hebben geholpen in het ontwikkelen van onszelf en de theorieën die we gebruiken voor het opleiden van succesvolle salesmensen en managers.

Jim Rohn is een inspirerende spreker die vanaf het podium miljoenen mensen heeft geïnspireerd met programma’s als The Art of Exceptional Living, The Challenge to Succeed en The Seasons of Life. De onderwerpen die hij onderwijst bevatten elementen als persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, time-management, doelen stellen en communicatie.

Het onderwijs dat Rohn gaf zou je kunnen samenvatten als “haal-alles-uit-het-leven-strategieen”. Hij legt in hele heldere bewoordingen uit hoe je je als individu kunt ontwikkelen om te slagen in het leven. Hij schuwt daarbij niet om de pijnlijkheden te benoemen. Een van zijn uitspraken is: “Life is serious business”, oftewel “Leven is geen grap”. Zijn doel is om mensen bewust te maken van de consequenties van hun keuzes en te voorzien van strategieën die hen helpen om alles uit het leven te halen. Als je naar zijn programma’s luistert krijg je een gevoel van realisme, dat ondersteunt wordt door zijn uitzonderlijke stem en spreekstijl, waardoor je rustig en actiegericht tegelijk.

Als een zoon van een boer is hij opgegroeid met hard werken en de realiteit van de omstandigheden om ons heen. In zijn werk “Seasons of Life” maakt hij letterlijk de vergelijking van ons leven met de seizoenen op een boerderij. Hij begint met het erkennen dat er soms donkere tijden zijn in ons leven. Niet om te klagen, maar om er gebruik van te maken. In deze ‘wintertijden’ is er ruimte voor reflectie, planning en werken aan jezelf. De lente beschrijft hij als een periode die vol is met kansen. Hij raadt ons aan om dan veel tijd te besteden aan het zaaien en planten. Tijdens de zomer zullen onze kansen zich ontwikkelen, maar we moeten wel onkruid wieden en onze ‘gewassen’ beschermen tijden ongedierte, dat wil zeggen, concurrenten die ons willen aanvallen, adviseurs die ons de put in praten of het stemmetje in ons hoofd dat ons wil ontmoedigen.

Jim Rohn ontwikkelde zijn competenties vooral als topmanager van het bedrijf Nutri-Bio, onder de vleugels van Earl Shoaff. Hij schreef veel boeken, sprak voor meer dan 6.000 events en bereikte daarmee ongeveer vijf miljoen mensen. Jim Rohn was de directe mentor van Mark Hughes, de oprichter van Herbalife en Tony Robbins die zelf een miljoenenpubliek opbouwde met zijn seminars en zelfs presidenten en grote zakenmensen persoonlijk coacht. Ook een klassieke salestrainer als Brian Tracy zegt voor het grootste deel geïnspireerd te zijn door het werk van Jim Rohn.

Sales Legends gebruikt zijn werken vooral voor de ontwikkeling van de mindset van salesmensen en de praktische strategieën voor het formuleren van inspirerende doelen, het stellen van prioriteiten en time-management.

Boeken

  • The Seasons of Life 7
  • Strategies for Wealth & Happyness
  • My Philosophy for Succesfull Living

 Video’s

 

Laat commentaar achter

Commentaar moet eerst goedgekeurd worden voordat het wordt getoond.

* Vereiste velden