Doorgaan naar artikel

De goede recruiter

Als je op zoek bent naar een baan word je bijna dagelijks benaderd door een recruiter. Soms zitten daar mensen tussen die inhoudelijks iets toevoegenEen recruiter die je helpt met het maken van keuzes in je carriere en daarop aansluitend de juiste baan voor je vindt. Een recruiter die niet alleen maar denkt aan de volgende plaatsing ten koste van alles. 

Zelf ben ik nu bezig een nieuwe woning te kopen. Eigenlijk is het een kerk die verbouwd wordt tot vier woningen. Prachtig project, ik heb er veel zin in, maar ik heb geen verstand van bouwen. Ook van de juridische details van contracten weet ik maar weinig. Ondanks dat ik ooit drie jaar assistentmakelaar was bij een kantoor in Bilthoven.  

Ik moet dus nu een specialist inschakelen om mij door het proces te loodsen zonder schade en met het mooiste resultaat. Voor mezelf èn mijn gezin. Ik zoek dus een specialist die mij voorziet van advies die nodig is om mijn eigen huis te verkopen en een nieuwe te kopen. Iemand die mij begeleidt tijdens de aankoop en verkoop tot en met de oplevering van mijn ‘kerkwoning’Iemand die alle details kent.  

 Een recruiter is geen makelaar. Werkzoekende is geen arbeidsmarktspecialist. Iedereen heeft zijn specialiteit. We kunnen elkaar dus aanvullen. De aankoop van mijn nieuwe huis gaat voorspoedig. Geldt dat ook voor jouw carrière? 

Vorige artikel Jij bent een geboren verkoper
Volgend artikel Het DNA van een verkoper