Doorgaan naar artikel

Aflevering 6 - Leon Brull van Rensa Ventilatietechniek

Als je je hele leven in dezelfde banche werkt word je vanzelf een specialist. Maar de vraag is of dat voor iedereen is weggelegd. Onze gast van vandaag begon als installateur bij een technische organisatie. En op een dag kwam hij erachter dat het hem ook wel leuk om commercieel bezig te zijn. Dat vond zijn baas niet. Je hebt het niet in je, vergeet het maar. Bleek dat even anders!

Hij nam ontslag en ging bij de concurrent in de verkoop. Tegenwoordig stuurt hij commerciele mensen aan in de binnendienst en buitendienst van een hele traditionele branche. Zijn mensen staan dagelijks klanten te woord over vraagstukken die te maken hebben met technische installatiematerialen. Deze goedlachse salesbaas heeft heel wat kilometers op de teller. Maar stoppen met ontwikkelen doet hij nooit. Een verkoper van vijftig kan ik ook nog laten groeien. Zijn motto? "Trainen, trainen, trainen. En uiteindelijk kom je erachter dat succes niets anders is dan het gebruiken van je boerenverstand."

Ik heb genoten van dit interview, en ik hoop dat jij met plezier gaat luisteren. Hij is de self made man in de commercie, de salesmotor in bij een van de toonaangevende technische groothandels, de salesman met passie en inhoud, de vestigingsdirecteur van Rensa Verwarming en Ventilatie, hier is Leon Brull! 

 

 

 

Vorige artikel Aflevering 7 - Erik Dasselaar van De Bezige Bij
Volgend artikel Aflevering 5 - Roy Fuijk van Royal Ahrend

Laat commentaar achter

Commentaar moet eerst goedgekeurd worden voordat het wordt getoond.

* Vereiste velden